Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Septembrie 2020
Vizualizari: 269
Comentează add

La ultima raportare au fost mai puține cazuri decât în ziua anterioară, dar nu se știe cum va fi evoluția în continuare. În Franţa se fac peste un milion de teste pe săptămână.

În Franţa se vorbeşte tot mai mult de un al doilea val al pandemiei COVID

radiojurnal

 

Chiar dacă a raportat ieri numai cu puţin peste 4.000 de noi cazuri confirmate de coronavirus, în Franţa se menţin îngrijorările şi se vorbeşte tot mai mult de un al doilea val al pandemiei. Între timp, restricţiile se înăspresc, precidează Daniela Coman, corespondenta RRA la Paris.

Daniela Coman: 4.070 de cazuri noi şi 16 focare au fost depistate în ultimele 24 de ore, fiind raportate şi 80 de decese. Este prima zi de scădere importantă, după o lungă perioadă de înmulţire a cazurilor, desigur, pe fondul unei depistări masive, care a ajuns în Franţa la peste un milion de teste pe săptămână. Nu se ştie deocamdată dacă tendinţa se menţine. În schimb, medicii se plâng că în spitale continuă să sosească bolnavi COVID. Consiliul Naţional al Ordinului Medicilor a atras atenţia că dacă nu vor fi luate măsuri restrictive mai dure, de încetinire a răspândirii virusului, Franţa ar urma să facă faţă unei epidemii generalizate, timp de mai multe luni, iar sistemul său de sănătate să ajungă incapabil să răspundă tuturor cererilor. Al doilea val vine mai repede decât ne aşteptam, a avertizat preşedintele acestui for.

Corespondenta RRA, mai transmite că de ieri, au intrat în vigoare noi restricţii care vizează restaurantele şi barurile în Marsilia şi alte oraşe din apropiere și vor fi închise timp de două săptămâni, iar în alte 11 mari oraşe şi la Paris este interzisă vânzarea alcoolului după ora 22:00. Sălile de sport şi piscinele acoperite au fost obligate, tot de ieri, să pună din nou lacătele pe uşi.


Etichete Franţa1 milion de teste pe săptămânăpandemie covid-19valul al doilea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live