Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

12 Februarie 2021
Vizualizari: 199
Comentează add

Franţa este prima ţară în care a apărut recomandarea vaccinării cu o singură doză pentru cei care au avut boala COVID-19.

În Franţa se pune problema vaccinării și pentru cei ce au avut covid-19

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Paris, Franța. Foto: Arhivă/ Thomas SAMSON/ AFP

Franţa este prima ţară în care autorităţile sanitare recomandă o singură doză de vaccin pentru cei care au avut boala COVID-19.

Decizia finală asupra acestei propuneri va fi luată de guvern, care, însă, nu s-a pronunțat deocamdată.

Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franţa a dat publicității recomandarea sa astăzi după-amiază, motivând această decizie prin faptul că persoanele vindecate de COVID-19 au dezvoltat deja o memorie imunitară în timpul infecției.

Doza unică de vaccin va juca astfel un rol de rapel la imunizarea obținută deja în mod natural, arată instituția într-un comunicat.

Autoritățile sanitare franceze recomandă, de asemenea, ca acele persoane care au avut boala să facă vaccinul după o perioadă cuprinsă între trei și șase luni de la vindecare și nu mai devreme.

În ultima perioadă au apărut mai multe studii, nu numai în Franța, ci în Statele Unite și Italia, care promovează această soluție, însă studiile se bazează pe date statistice, iar soluția nu a fost încă validată de comunitatea oamenilor de știință.

Foarte mulţi sunt de acord, totuși, că nu este o idee rea, date fiind problemele de aprovizionare cu care se confruntă toate țările.

Decizia finală privind aprobarea acestei recomandări îi revine însă guvernului, care nu s-a pronunțat deocamdată.

Amintesc că în urmă cu două săptămâni, executivul francez nu a fost de acord cu propunerea Înaltei Autorități pentru Sănătate privind extinderea perioadei dintre cele două injecții pentru vaccinurile Pfizer și Moderna și a decis să respecte indicațiile producătorilor. 


Etichete (ii)frantavaccinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live