Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

16 Noiembrie 2020
Vizualizari: 194
Comentează add

În Franța, scăderea indicatorilor epidemici se confirmă, însă autoritățile recomandă, în continuare, prudență, pentru că pericolul este departe de a fi trecut.

În Franța, "scăderea indicatorilor epidemici se confirmă"

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Paris, Franța. Foto: Arhivă/ Thomas SAMSON/ AFP

În Franța, scăderea indicatorilor epidemici se confirmă, însă autoritățile recomandă, în continuare, prudență, pentru că pericolul este departe de a fi trecut.

Guvernul se abține, deocamdată, să anunțe când se va pune capăt actualei perioade de carantină intrată in vigoare la 29 octombrie.

Ministrul sănătății, Olivier Véran, a apreciat că vârful celui de-al doilea val a fost atins vinerea trecută. De câteva zile, numărul pacienților care ies cu starea de sănătate a ameliorată de la Reanimare este mai mare decât cel al bolnavilor grav nou internați.

De la o zi la alta scade numărul testelor pozitive, precum și cel al deceselor. Prezent la un nou transfer de bolnavi din zona Lyon, cea mai afectată în prezent, ministrul a avertizat că este prea devreme să strigăm ”Victorie!”.


Olivier Véran: Chiar dacă sunt semne de ameliorare, nu am reușit să învingem virusul. Sunt încă internați bolnav grav, pacienți care sosesc în serviciile de reanimare și o presiune foarte mare pe spitalele din unele regiuni. Controlăm mai bine epidemia, dar ea este acum la un nivel de la care își poate relua creșterea. Să fim vigilenți încă o perioadă, abia apoi putem vorbi de ieșirea din izolare.


Reporter: Potrivit cifrelor săptămânii trecute, Franța se apropie de 45.000 de decese și de două milioane de cazuri de contaminare confirmate de la apariția primului pacient cu coronavirus.

În prezent, în jur de 35.000 de bolnavi COVID sunt in ternați în spitale, dintre care 4.900 la Reanimare.

Izolarea generalizată a populației este în vigoare până la 1 decembrie, apoi fiind posibilă o relaxare care se anunță limitată și controlată, spre disperarea multor afaceri, care ar putea rămâne închise și de sărbători.


Etichete frantacoronvirusdecese(RS)restrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live