Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. Succesele muzicii romanesti Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

3 Septembrie 2021
Vizualizari: 503
Comentează add

În Franţa s-au redeschis şcolile, pentru al doilea an la rând cu restricţii sanitare.

În Franţa s-au redeschis şcolile, pentru al doilea an la rând cu restricţii

daniela-coman

  Foto: Agerpres/EPA.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 septembrie, ora 7:10) - Realizator: Şcolile s-au redeschis ieri în Franţa, pentru al doilea an la rând cu restricţii sanitare din cauza răpândirii periculoase a variantei Delta de coronavirus. Potrivit corespondentei Radio România Actualităţi, guvernul francez şi-a propus să nu mai întrerupă procesul de învăţământ din cauza epidemiei şi a reuşit să convingă până acum 60% dintre elevi şi 90% din personalul din educaţie să se vaccineze. 

Coresponenţă de la Paris - Reporter: Daniela Coman - Virusul nu se oprește la poarta școlii; purtarea măștii sanitare este obligatorie în interior pentru cadrele didactice și personalul auxiliar, precum și pentru toți elevii, nu și pentru copiii de grădiniță, însă. Alte măsuri se referă la aerisirea sistematică a claselor, ieșirea în pauză pe rând, în grupuri mai mici adaptarea programului de servire a mesei în cantinele școlare, iar orele de sport să se țină în aer liber până la răcirea vremii. În cazul apariției unui caz de infectare în învățământul primar, clasa respectivă va fi închisă și se va recurge la școală la distanță timp de șapte zile, la gimnaziu și liceu doar elevii depistați pozitiv și colegii lor de clasă nevaccinați vor fi plasați în izolare la domiciliu o săptămână. Guvernul francez va intensifica vaccinarea tinerilor de peste 12 ani în centrele deschise în apropierea școlilor, precum și cu ajutorul unor echipe medicale mobile care vor ajunge în unitățile de învățământ.

Realizator: France Presse notează că o nouă variantă de coronavirus a fost identificată în Columbia, unde a devenit dominantă.


Etichete (ii)frantascolirestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live