Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

13 Mai 2019
Vizualizari: 848
Comentează add

În Franţa s-a startul campaniei electorale oficiale pentru europarlamentare

-

 

În Franţa s-a dat, azi, startul campaniei electorale oficiale pentru alegerile europene din 26 mai. Pentru cele 79 de locuri de care Franţa dispune în Parlamentul European, au fost depuse 34 de liste de candidaţi.

Corespondenţă din Paris - Reporter: Daniela Coman - "Europa mai mult decât o piață", "Un proiect european pentru toți", "Europa redată cetățenilor", "Prioritate maximă în lupta împotriva schimbărilor climatice", "Inovare, progres tehnologic, inteligență artificială", "Mai multă securitate și o mai bună gestionare a problemei migrației" -sunt temele majore aruncate în lupta electorală din Franța.

Pe lângă partidele politice clasice, au depus liste Partidul Piraților, care propune crearea unui gigant european al internetului, Partidul Animalist, care luptă pentru drepturile animalelor sau Grupul Esperanto pentru care această limbă inventată ar trebui să devină piatra de temelie a unei Europe noi.

Şi din rândul vestelor galbene au răsărit două liste de cantități, care se contestă între ele.

Sondajele de opinie dau de câteva luni scoruri aproape egale, în jur de 20-22% pentru partidul prezidențial "La République en marche", creat în urmă cu trei ani de Emmanuel Macron și pentru cel al familiei Le Pen, Rassemblement National, extrema dreaptă naționalistă, ceea ce ar putea însemna reeditarea luptei de la prezidenţialele de acum doi ani.

De altfel, mesajul majorității partidelor din opoziție este împotriva președintelui Emmanuel Macron, motiv pentru care presa caracterizează aceste alegeri drept un referendum antiMacron.

Pe de altă parte, cel mai mare câștigător al acestor alegeri ar putea fi partidul absenților, întrucât sondajele indică un absenteism record pe 26 mai: sub 40% dintre francezi declară că vor merge la vot.
 


Etichete Franţaalegerile europene din 26 mai

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live