Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Aprilie 2020
Vizualizari: 366
Comentează add

"Niciun sistem de sănătate din lume nu a fost gândit, construit pentru a face față la ceea ce trăim astăzi", a declarat Édouard Philippe.

În Franţa s-a depășit pragul de 4.000 de morți

florin-lepadatu

Foto: Agerpres/EPA.

 În Franţa, care este a treia cea mai afectată țară europeană, s-a depășit pragul de 4.000 de morți, după ce miercuri încă 509 oamenii au decedat.

Din cele 57.000 de cazuri confirmate în spitale se află 25.000 de pacienți, dintre care 6.000 la reanimare, în stare gravă.


Corespondenţă din Paris, reporter Daniela Coman - "Crește presiunea pe serviciile de reanimare, care au mai primit ieri încă 450 de pacienți în stare gravă.

Medicii spun că nu au epuizat capacitatea de primire, însă unele spitale se apropie de saturare.

Ieri, au fost transportați 36 de pacienți de la Paris, cu două trenuri de mare viteză adaptate medical, la spitale din regiunea Bretania, în vestul țării.

În următoarele zile sunt prevăzute peste 100 de astfel de transferuri cu diferite mijloace din spitalele pariziene către regiunile mai puțin afectate de circulația virusului.

Ieri, în ședința de audiere a premierului și ministrului sănătății în Adunarea Națională, Édouard Philippe a exprimat îngrijorarea tuturor liderilor lumii în fața crizei care a lovit în același timp cele mai dezvoltate țări.


Édouard Philippe: "Nici noi nu știm totul.

Putem explica dificultățile.

Putem explica deciziile pe care le-am luat.

Trăim o situație unică.

Niciun sistem de sănătate din lume nu a fost gândit, construit, dimensionat pentru a face față la ceea ce trăim astăzi."

În ceea ce privește ieșirea populației din starea de izolare la domiciliu în care se află de peste două săptămâni, premierul francez a precizat că se va face pe regiuni, în funcție de circulația virusului și nu în același timp în toată țara.

De asemenea, examenul de bacalaureat nu va putea fi organizat în condiții normale."


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live