Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Radiojurnal Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

16 Octombrie 2020
Vizualizari: 170
Comentează add

În Franța intră în vigoare din această noapte restricțiile de circulație impuse de autorități la Paris și în alte 8 în mari orașe.

În Franța intră în vigoare din această noapte noi restricții

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto Thomas SAMSON / AFP

După o zi record, cu peste 30.000 de noi cazuri de coronavirus, în Franța intră în vigoare din această noapte restricțiile de circulație impuse de autorități la Paris și în alte 8 în mari orașe, aflate în alertă maximă din cauza pandemiei.

Corespondentul RRA Daniela Coman relateaza: "Măsura este valabilă în următoarele patru săptămâni, cu posibilitatea de a fi prelungită până la şase.

Cei care nu respectă regula riscă o amendă de 135 de euro, iar pentru o a doua încălcare amenda urcă la 1.500 de euro.

12.000 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați pentru a face controale.

Este permisă prezența pe stradă sau în trafic pe timpul nopții doar a persoanelor care au un atestat care să justifice o situație excepțională, obligații de serviciu, o călătorie cu trenul sau avionul, plimbarea animalului de companie.

Președintele Emmanuel Macron a explicat că măsura nu îi vizează pe cei care în intervalul orar restricției merg sau se întorc de la muncă, motiv pentru care transportul în comun în aceste orașe va funcționa normal.

De asemenea, francezii pot circula nestingheriți prin țară și pot merge în vacanță.

În schimb, magazinele, restaurantele, teatrele, cinematografele, sălile de spectacol, alte spații care primesc publicul vor continua să aplice restricțiile impuse în trecut și, în plus, își vor adapta programul la noua măsură, necesară pentru a reduce contactele sociale și răspândirea virusului. "

Potrivit corespondentului RRA, statul francez va continua să sprijine financiar persoanele afectate, dar noile măsuri i-au nemulțumit pe cei cu afaceri în domeniul gastronomic, al spectacolelor sau organizării de evenimente.


Etichete (ii)parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live