Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 142
Comentează add

În aceasta a doua etapă, 5.000 de francezi peste 75 de ani sunt chemați să se vaccineze, precum și aproximativ 800.000 de persoane fragile care suferă de boli grave.

În Franţa începe vaccinarea publicului larg

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Paris, Franța. Foto: Arhivă/ Thomas SAMSON/ AFP

În Franţa începe de astăzi vaccinarea publicului larg, primii chemaţi în această etapă fiind francezii de peste 75 de ani care trăiesc la domiciliu, precum şi cei care suferă de boli cu expunere la o formă gravă de COVID-19, indiferent de vârstă.

În aceasta a doua etapă, 5.000 de francezi peste 75 de ani sunt chemați să se vaccineze, precum și aproximativ 800.000 de persoane fragile care suferă de boli grave, între care cancerul, insuficiența renală sau diverse boli rare.

De vineri, toți cei care fac parte din aceste categorii și doresc să se vaccineze au început să se programeze atât pe internet, cât și la un număr de telefon special și au putut opta pentru centrul cel mai apropiat de domiciliu dintre cele peste 800 deschise până acum la nivel național.

Tot acest proces de înscriere nu s-a dovedit întotdeauna ușor de realizat.

Din cauza numărului mare de utilizatori, site-ul de programări s-a blocat în mai multe rânduri, iar acesul la telefon a fost, de asemenea, dificil.

Cu toate aceasta, în trei zile s-au înscris pentru vaccinare peste 1 milion de persoane.

Potrivit datelor oficiale, în Franța, de la sfârșitul lui decembrie și până în acest moment, 422.000 de persoane, vârstnici și personal de îngrijire din căminele pentru pensionari, au primit prima doză în prima etapă, care nu s-a încheiat, pentru că procesul a demarat destul de greoi și s-au înregistrat întârzieri.

În plus, aceștia urmează să primească a doua injecție.

Au fost înregistrate șase cazuri de efecte secundare severe la vaccin, respectiv, reacții alergice grave și tahicardie, dar pacienții respectivi au depășit momentul și au avut o evoluție favorabilă.


Etichete (ii)vaccinarefranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live