Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Iulie 2021
Vizualizari: 256
Comentează add

În Franța, guvernul pregătește noi măsuri pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID-19.

În Franța, guvernul pregătește noi măsuri

florin-lepadatu

 Paris. Foto: Daniela Coman

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : În Franța, guvernul pregătește noi măsuri pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID-19, mai ales că numărul de cazuri raportate marţi, 18.000, majoritatea cu tulpina Delta, pune în alertă autoritățile.


Reporter: Daniela Coman: "În ultimele 24 de ore au fost raportate 18.000 de contaminări noi, o creștere bruscă și îngrijorătoare față de media săptămânii trecute de 7.000 de teste pozitive, a declarat cu puțin timp în urmă ministrul sănătății, Olivier Véran, în fața Adunării Naționale care a început dezbaterea proiectului de lege aprobat ieri de Guvernul Franței privind vaccinarea obligatorie a personalului din spitale și alte instituții ce îngrijesc persoanele vulnerabile și impunerea pașaportului sanitar pentru a putea intra în anumite spații publice.


Olivier Véran: Tocmai am primit cifrele prin contaminarea în țara noastră. Vorbeam zilele trecute de riscul de a avea 20.000 de cazuri pe zi la sfârșitul lunii. Suntem astăzi la 18.000 de contaminări în ultimele 24 de ore. Avem o creștere a circulației virusului de 150%. Nu am mai cunoscut această situație nici cu primul COVID, nici cu tulpinile engleză, sud-africană sau braziliană.

Valul 4 epidemic va fi al tinerilor, incidența cea mai mare a noilor infectări fiind în categoria de vârstă de până la 35-40 de ani, care este și cel mai puțin vaccinată - susține ministrul sănătății. Mai devreme, într-un interviu la un post de radio, Olivier Véran a precizat că în curând persoanele vaccinate vor beneficia de mai multă libertate, nu vor mai fi supuse carantinei în cazul în care au fost în contact cu o persoană depistată pozitiv și nu vor mai fi obligate să poarte mască în spațiile închise, acolo unde se face controlul permisului sanitar la intrare."


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live