Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI... CU SOARE.. DE SARBATOARE Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Octombrie 2020
Vizualizari: 100
Comentează add

În Franța au avut loc manifestații pentru libertatea de exprimare și în memoria profesorului ucis de un extremist musulman.

În Franța au avut loc manifestații pentru libertatea de exprimare

florin-lepadatu

Foto: Agerpres/EPA.

În Franța au avut loc duminică manifestații pentru libertatea de exprimare și în memoria profesorului ucis vineri de un extremist musulman, după ce le arătase elevilor, în cadrul unei lecții, caricaturi cu Profetul Mohammad.

Corespondenţa din Franţa - Reporter: Daniela Coman - "Zeci de mii de oameni, printre ei numeroși profesori elevi, studenţi au denunțat ura și pe cei care calcă în picioare valorile republicii franceze.

Au fost manifestații cu măști de protecție, dat fiind contextul epidemic în curs de agravare în Franța, însă distanțarea fizică a fost dificil de respectat.

Oficialități locale și naționale, printre care premierul Jean Castex, s-au aflat în mijlocul mulţimii, clasa politică afișând o unitate fără echivoc împotriva extremismului islamist.

Tot ieri, într-o videoconferință cu prefecții, ministrul de interne a luat decizia de a expulza imediat 231 de cetățeni străini, cu situație neregulamentară pe teritoriul francez și identificați de serviciile de informații drept radicali islamişti cu potențial periculos.

Vă amintim că vineri seara profesorul de istorie Samuel Paty a fost decapitat în plină stradă de un tânăr cecen care s-a răzbunat pentru că profesorul le arătase elevilor caricaturile de presă cu Profetul Mahomed în timpul unei lecții despre libertatea de expresie în presă.

11 persoane au fost reținute în ancheta deschisă de Parchetul Național Antiterorist în acest caz.

Printre cei cercetați se află tatăl unei eleve care depusese plângere împotriva profesorului, precum și un militant islamist foarte activ, cunoscut pentru influența sa asupra comunității."


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live