Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

17 Martie 2020
Vizualizari: 1110
Comentează add

Aproximativ 100.000 de polițiști și jandarmi controlează din acest moment toate persoanele întâlnite pe stradă pe întreg teritoriul Franței.

În Franţa a intrat în vigoare izolarea generală a populaţiei la domiciliu

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Arhivă.

În Franţa a intrat de marţi în vigoare izolarea generală a populaţiei la domiciliu, pentru cel puţin cincisprezece zile.

Luni noapte, toţi francezii au primit pe telefonul mobil un SMS din partea guvernului privind instituirea regulilor stricte.

Orice părăsire a domiciliului, dacă este pentru lucru, trebuie justificată cu legitimația profesională de medic, cadru medical sau de îngrijire, cartea de presă pentru jurnaliști sau un atestat eliberat de întreprindere privind prezența indispensabilă la serviciu, documente care trebuie însoțite obligatoriu de o declarație-tip pe proprie răspundere, descărcată de pe site-ul Ministerului de Interne, printată și completată sau scrisă de mână, care să conțină datele personale și motivul deplasării.

Este permisă, de asemenea, ieșirea din casă pentru aprovizionarea cu produse de sticlă necesitate, alimente sau medicamente, însă doar în imediata apropiere a domiciliului, precum și pentru a merge la doctor sau pentru alte urgențe justificate cu documente.

Aproximativ 100.000 de polițiști și jandarmi controlează din acest moment toate persoanele întâlnite pe stradă pe întreg teritoriul Franței.

Orice încălcare a noilor reguli este sancționată cu amendă.

Magazinele alimentare au publicat informații privind comportamentul clienților: nu mai sunt folosite coșurile, fiecare vine cu sacoșa lui, iar plata se face numai cu cardul bancar.

De marţi, și presa aplică noi măsuri: în studiourile de radio și de televiziune se află doar prezentatorul, ceilalți jurnaliști, comentatori sau invitați intervin prin videotelefon de acasă sau din alte birouri.

Intervențiile oficialilor și dezbaterile să fac tot prin intermediul internetului. Numărul jurnaliștilor prezenți în redacție a fost redus la minimum.

Tot marţi, ministrul francez de finanţe, Bruno Le Maire, a anunţat că guvernul de la Paris este pregătit să folosească toate mijloacele pentru a sprijini companiile mari afectate de turbulenţele de pe pieţele financiare, inclusiv prin naţionalizare, dacă va fi necesar.

R.S.


Etichete frantacoronavirusizolare generala(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live