Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE(CONTINUARE) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 157
Comentează add

Un număr record de americani au votat deja anticipat, dar Florida este un stat cheie, cu 29 de electori, iar ambele tabere, republicană şi democrată, îl curtează intens.

În Florida a început votul timpuriu în persoană pentru prezidenţiale

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto Agerpres

În Florida a început votul timpuriu în persoană şi este de aşteptat ca 3 milioane de alegători să-şi exercite acest drept până la alegerile prezidenţiale propriu-zise, de la 3 noiembrie.

Un număr record de americani au votat deja anticipat, dar Florida este un stat cheie, cu 29 de electori, iar ambele tabere, republicană şi democrată, îl curtează intens. 

Republicanii spun că votul în persoană este începutul unei ofensive republicane, în vreme ce democrații cred că participarea masivă în persoană a alegătorilor, în prima zi a votului timpuriu, le este favorabilă lor.

Ploile de sudul Floridei nu au descurajat entuziasmul alegătorilor, dintre care mulți au ajuns la centrele de votare înaintea răsăritului.

Din Miami până la Sankt Petersburg, Florida, oamenii au început să posteze fotografii pe rețelele de socializare arătând cozile lungi care s-au format încă dinaintea deschiderii secțiilor de votare, la 7:00 dimineața.

Mai mult de 2,5 milioane dintre rezidenții Floridei au votat deja prin poștă.

Rămân însă peste 11.500.000 de alegători înregistrați care ar trebui să își exercite voturile.

S-au înregistrat și unele probleme în Fort Lauderdale, unde a fost chemată poliția, pentru a rezolva o dispută între cei care lucrează în centrele electorale și câțiva alegători care nu purtau mască.

Nominalizata democraților la vicepreședinție, Kamala Harris, a vizitat ieri Florida, încurajându-i pe alegători să voteze devreme.

Vicepreședintele Prince va vizita și el Florida la sfârșitul săptămânii, pentru a face campanie pentru realegerea președintelui Trump.


Etichete (ii)alegeriflorida

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live