Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Gabriela Tătărău

2 Aprilie 2015
Vizualizari: 1703
Comentează add

Eurostat a anunţat că rata şomajului a scăzut în luna februarie cu 0,1% faţă de ianuarie, ajungând în Uniunea Europeană la 9,8%, iar în zona euro la 11,3%.

În februarie, cea mai mică rată a şomajului în UE din septembrie 2011 În februarie, cea mai mică rată a şomajului în UE din septembrie 2011 - Conține audio

gabriela-tatarau

Euranet Plus.

Uniunea Europeană a înregistrat în februarie cea mai mică rată a şomajului din septembrie 2011.

Potrivit Oficiului European de Statistică, Eurostat, numărul şomerilor a scăzut continuu, ajungând la aproape 24 de milioane, cu 1,5 milioane mai puţin decât în urmă cu un an.

Eurostat a anunţat că rata şomajului a scăzut în luna februarie cu 0,1% faţă de ianuarie, ajungând în Uniunea Europeană la 9,8%, iar în zona euro la 11,3%.

Între statele membre ale Uniunii, cei mai mulţi şomeri au fost în februarie în Grecia şi Spania - unde în jur de un sfert din forţa de muncă nu a avut joburi, iar cei mai puţini în Germania - 4,8 la sută şi Austria - 5,3 la sută.

Audio: Agenda europeană. (Euranet Plus)

România se află printre ţările cu o rată mică a şomajului - de 6,4 la sută.

Comparativ cu anul trecut, rata şomajului a scăzut în 22 de ţări şi a crescut în alte 6. Cele mai puternice dimunări, cu procente de aproape 2% au fost în Estonia, Irlanda şi Bulgaria, în timp ce cele mai accentuate creşteri au fost în Croaţia, Cipru şi Finlanda.

Grafic. Rata şomajului a scăzut în luna februarie cu 0,1% faţă de ianuarie. Eurostat.

La nivelul Uniunii Europene, din cei 24 de milioane de şomeri, aproape 5 milioane, adică 21 la sută, erau în februarie tineri sub 25 de ani. Dintre aceştia, 3,2 milioane erau în zona euro. În topul statelor membre cu cea mai mică rată a şomajului în rândul tinerilor sunt Germania - cu 7,2 la sută, urmată de Austria şi Danemarca.

La polul opus se situează Grecia, Spania, Croaţia şi Italia, unde aproape jumătate dintre tineri nu aveau în februarie un loc de muncă.

În ansamblul Uniunii Europene, rata şomajului la femei este mai mare cu 0,4 procente faţă de cea la bărbaţi. România nu se înscrie, însă, în acest trend, la noi rata şomajului la bărbaţi fiind mai mare cu 0,6 la sută faţă de cea la femei.

Lupta împotriva şomajului reprezintă o prioritate pentru Comisia Juncker, care are un plan de investiţii în valoare de 300 de miliarde de euro.

Comisia Europeană a propus deja punerea la dispoziție, încă de anul acesta, a sumei de 1 miliard de euro din Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor.

Măsura va duce la majorarea cu de până la 30 de ori a prefinanțării primite de statele membre pentru a stimula ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, iar aproximativ 650 de mii de tineri îşi vor putea găsi mai ușor și mai rapid un loc de muncă.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia EuropeanaBruxellessomajrataEurostatsomerirata şomajuluicei mai mulţi şomeriRomaniaSpaniaGreciaItaliaGermaniaComisia junckereurostate membre

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live