Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru* Imnul national Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

1 Iulie 2013
Vizualizari: 1305
Comentează add

Aflat într-o vizită în China, premierul Victor Ponta a declarat că executivul ar putea ceda pachetul majoritar unui investitor care să susţină financiar reactoarele 3 şi 4.

În Europa "sunt foarte puţini bani pentru investiţii"

angela-matei

Premierul Victor Ponta. Foto: Arhivă

Guvernul României este dispus să cedeze pachetul majoritar de acţiuni, dacă un investitor străin ar susţine financiar proiectul Reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

Aflat într-o vizită în China, premierul Victor Ponta a precizat la Shenzen, după întâlnirea cu directorul China Nuclear Electric, că acestă companie este interesată de un pachet de investiţii care să mai cuprindă hidrocentrala Tarniţa şi cablul de transport de energie către Turcia.

"Proiectul a fost destul de mult timp amânat, pentru că Guvernul României n-a vrut să cedeze majoritatea acţiunilor. Atât de tare am ţinut la majoritatea acţiunilor, până au plecat toţi investitorii.

"Din punctul meu de vedere, putem avea un proiect în care, fără să fim acţionari majoritari, pentru că dacă le ceri oamenilor să vină şi cu banii şi cu tehnologia, e cam greu să le spui ca tot tu să rămâi stăpân pe 51% de acţiuni.

"Ar fi important să avem un investitor pentru că, să fim foarte realişti, în Europa, sunt foarte puţini bani pentru noi investiţii, mai ales în centrale nucleare; din câte ştiu eu, în Europa, mai deloc", a declarat Victor Ponta.

Reprezentanţii China Nuclear Electric vor veni, în cursul acestei luni, la Cernavodă, pentru o analiză a proiectului.


Etichete ChinaVictor PontaNuclear ElectricShenzeninvestiţiicentralăCernavodă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live