Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luiza Rosetti, Tulcea

5 Iunie 2021
Vizualizari: 541
Comentează add

În Delta Dunării nu există service pentru bărci astfel încât proprietarii sunt nevoiţi să meargă până la Tulcea pentru reparații.

În Delta Dunării nu există service pentru bărci

luiza-rosetti-tulcea

 Foto: Arhivă/Irinel Călin.

În Delta Dunării nu există service pentru bărci astfel încât proprietarii sunt nevoiţi să meargă până la Tulcea pentru reparații.

Pentru că este prea departe și costisitor, malurile canalelor se transformă de multe ori în ateliere neautorizate, iar în urmă mecanicilor rămâne uleiul de motor uzat.

Oficial, în județul Tulcea există circa 5.000 de ambarcațiuni cu cel puțin tot atâtea motoare. Cu toate acestea, în nici una din comunitățile izolate ale Deltei nu există un service pentru bărcile pescărești sau cele care efectuează activități de transport.

Situația este explicată de autorități prin pericolul pe care îl reprezintă o asemenea activitate pentru o rezervație a biosferei așa cum este Delta. Ștefan Ivanov, președintele Asociației Operatorilor Navelor de Agrement și Transport Rapid, spune că, în lipsa atelierelor autorizate de reparat ambarcațiuni, pescarii și proprietarii firmelor de transport sunt obligați să încalce legea și transformă malurile canalelor în ateliere ilegale.

Situația este favorizată și de veniturile mici ale populației, venituri care transformă în lux drumul din deltă până la un service autorizat din Tulcea.


Etichete (ii)delta dunariibarciservice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live