Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea, Kandahar

1 Decembrie 2017
Vizualizari: 2029
Comentează add

La mii de kilometri de țară, militarii români din Afganistan au sărbătorit românește de 1 Decembrie.

În costum popular românesc la Kandahar

ilie-pintea-kandahar

Alin Busnă, Gina Paveliuc și Sabin Țonea (foto: Ilie Pintea)

Chiar dacă suntem la peste 5000 de kilometri de țară, Ziua României se trăiește aici, în Afganistan, cu și mai multă intensitate, iar dacă faci abstracție de temperatură și de decorul cazon, ai crede că ești acasă, pentru că tricolorul românesc e la loc de cinste iar oaspeții sunt întâmpinați de militari îmbrăcați în portul nostru național. Poate părea greu de crezut, dar până și aici, la Kandahar, ne putem bucura de un colț de Românie autentică, și asta datorită eforturilor celor care au făcut posibil acest lucru.

Și Gina, și Sabin, și Alin sunt militari cu misiuni specifice aici, dar astăzi au lăsat câteva ore uniforma ca să îmbrace, pentru prima dată în viață, costumul popular.

Prezentarea costumelor populare românești e o premieră absolută în Afganistan, iar ideea îi aparține locotenent-colonelului Toni Ene, ofițer de relații publice al Batalionului 280 Infanterie Prptecția Forței Brave Hearts, care a organizat întreaga ceremonie de la Kandahar. Colaboratorii săi i-au trimis costumele tocmai de la Siliște de Brăila, și parcă altfel poți vorbi despre mândria de a fi român când vezi tineri îmbrăcați așa la mii de kilometri de casă.


Etichete Afganistan 2017Brave Hearts1 Decembrie in AfganistanKandaharcostume populare romanestiziua nationala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live