Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

4 Februarie 2017
Vizualizari: 885
Comentează add

La Parlament continuă, astăzi, dezbaterea proiectului de buget pentru 2017 în Comisiile reunite de buget-finanţe.

În comisiile reunite continuă dezbaterea proiectului de buget pentru 2017

iulian-olescu

La Parlament continuă, astăzi, dezbaterea proiectului de buget pentru 2017 în Comisiile reunite de buget-finanţe.

Acestea vor analiza sumele alocate fiecărei instituţii, după ce ieri au avut loc dezbaterile generale şi cele pe articole. 

Reporter: Amendamentele au fost respinse, în mare măsură, cu mici excepţii, cum ar fi cele patru vizând îmbunătăţirea situaţiei din penitenciare, care au fost acceptate în Comisiile juridice, la propunerea PNL, însă ele trebuie să treacă şi de avizul Comisiilor de buget-finanţe, pentru a putea fi adoptate în plen.

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL: Am suplimentat bugetele justiţiei, în special în zona de penitenciare şi în ceea ce priveşte Agenţia Naţională pentru Recuperarea bunurilor produse prin infracţiuni, deci pentru recuperarea prejudiciilor. Sunt două măsuri pe care le-am stabilit împreună cu specialişti, plecând de la realitatea din justiţie.

Reporter: Comisiile reunite pentru transporturi au respins toate cele 160 de amendamente depuse la bugetul ministerului de resort. Ministrul Răzvan Cuc a precizat că majorarea cu aproape 60% a bugetului, faţă de anul trecut, se referă în special la asigurarea finanţării tuturor proiectelor de infrastructură cuprinse în Master Planul de Transport.

Reporter: Comisiile de buget din Parlament l-au audiat pe ministrul finanţelor publice, Viorel Ştefan, care a prezentat principalii indicatori ai bugetului, măsurile fiscale şi cele de protecţie socială şi de creşteri de venituri. Pe segmentul legat de măsurile ce vizează pensiile, ministrul a precizat că este vorba despre un impact negativ total de circa un miliard de lei, însă a adăugat că vorbim şi de o evoluţie pozitivă.

Viorel Ştefan: Sarcina de transfer de la bugetul de stat către bugetul de pensii în ultimii trei ani este în scădere, de la peste 18 miliarde la puţin peste 14 miliarde de lei. De ce? Din creşterea numărului de locuri de muncă, contribuabili, politica de creştere a veniturilor salariale de asemenea.

Reporter: După dezbaterile generale, Comisiile de buget le-au finalizat şi pe cele pe articole pe marginea proiectului de buget pentru 2017, admiţând şi cinci amendamente dintre cele 37 depuse


Etichete parlamentproiect de bugetcomisii reunite buget finanteamendamentecatalin predoiuministrurazvan cuc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live