Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ina Chelan

26 Ianuarie 2020
Vizualizari: 462
Comentează add

Presa de stat vorbeşte despre 56 de decese provocate de epidemia de pneumonie virală

În China, numărul cazurilor de coronavirus se apropie de 2.000

ina-chelan

Foto: Arhivă/captură youtube.com   

Epidemia de pneumonie virală din China a provocat decesul unui bărbat din Shanghai, au anunţat astăzi, autorităţile locale, aceasta fiind prima victimă din marea metropolă financiară din estul ţării. Presa chineză a anunţat în urmă cu puţin timp că numărul total al cazurilor confirmate de coronavirus se apropie de 2.000, iar cel al deceselor a ajuns la 56.
Oraşul chinez Tianjin din nordul Chinei va suspenda de mâine toate liniile de autobuze de naveta inter-provincii, iar la nivel naţional au fost anulate toate excursiile de grup interne şi externe.

În Hong Kong  a fost activat nivelul de alertă "Urgenţă" - nivel 3 din 3, se arată într-un comunicat al ministerului român de externe care a emis o alertă de călătorie pentru Hong Kong şi Macao.

Statele Unite, Franţa şi Rusia vor să-şi repatrieze cetăţenii şi diplomaţii din China. Statele Unite organizează un zbor charter astăzi, pentru aproximativ 230 de persoane. Departamentul de Stat a ordonat deja ca tot personalul auxiliar de la consulat, împreună cu familiile, să plece din oraşul Wuhan - epicentrul focarului. Şi Franţa va lua măsuri similare: diplomaţia de la Paris pregăteşte plecarea comunităţii franceze din Wuhan, după ce aproximativ 250 de oameni şi-au manifestat dorinţa de a părăsi zona de risc. La rândul său, Rusia negociază cu China, eventuala evacuare a cetăţenilor săi.

Un prim caz presupus a fi de coronavirus a fost înregistrat la Toronto, Canada. este vorba despre un bărbat care a revenit din China, au anunţat ieri, autorităţile locale. Pacientul în vârstă de 50 de ani a fost în Wuhan, s-a revenit în Canda pe 22 ianuarie şi a fost spitalizat a doua zi.

Ieri, un pasager suspect de gripă sosit la Aeroportul Otopeni cu o cursă de la Tel Aviv a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul de boli infecţioase Matei Balş din Bucureşti. Reprezentanţii ministerului Sănătăţii, citaţi de reporterul nostru, Adriana Turea, au spus ulterior că el nu este infectat cu noul coronavirus.


Etichete coronaviruspneumonie viralăChinaTianjinWuhan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live