Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

9 Aprilie 2020
Vizualizari: 540
Comentează add

În ce condiții este permis comerțul cu miei

adrian-lungu-salaj

     Foto: Arhivă

Comerțul cu miei este permis, subliniază autoritățile, care vin astfel să înlăture informațiile false apărute pe rețelele de socializare.
 
Nu sunt permise târgurile și vânzarea animalelor în piețe, dar fermierii pot livra miei și carne la domiciliul cumpărătorilor, în timp ce doritori își pot asigura acest tip de produse direct de la producător, dar cu respectarea legislației în vigoare, transmite corespondentul RRA Adrian Lungu.
 
Reporter: Mieii nu vor putea fi vânduți în târguri și piețe, anunță autoritățile sălăjene și reprezentanții asociațiilor agricole locale. Populația trebuie să știe însă că necesarul de carne de miel poate fi asigurat din magazine sau direct la poarta fermei. Conform autorităților sanitare, doritorii se pot deplasa, respectând prevederile Ordonanței Militare, la ferme pentru a cumpăra miei. Mulți fermieri au anunțat deja că sunt dispuși să răspundă solicitărilor și să livreze carnea de miel direct la domiciliul cumpărătorilor, acolo unde se dorește acest lucru.
 
Reprezentanții Crescătorilor de Animale din Sălaj spun că necesarul național de carne de miel poate fi asigurat fără probleme, din producția internă, iar cel puțin în Sălaj prețurile nu au crescut în această perioadă, așa cum se întâmpla în anii precedenți.
 
(PH)

Etichete comerțul cu mieiconditii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live