Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

26 Ianuarie 2022
Vizualizari: 345
Comentează add

Declaraţii în Duma de Stat a Federaţiei Ruse, ale ministrului de externe, Serghei Lavrov.

În caz de nevoie, Moscova „va lua toate măsurile de răspuns necesare”

alexandru-beleavski-moscova

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru.

Realizator: Rusia va lua măsuri dacă Statele Unite şi NATO nu vor răspunde "constructiv" la cererile sale, a declarat astăzi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, fără a preciza natura măsurilor.

Reporter: Aleksandr Beleavschi - Rusia va lua măsuri de răspuns corespunzătoare dacă Statele Unite şi NATO nu vor răspunde constructiv la propunerile sale privind garanţiile de securitate, a declarat azi în Duma de Stat ministrul de externe, Serghei Lavrov. El a reamintit că secretarul de stat american Antony Blinken a promis că răspunsul Statelor Unite va fi transmis săptămâna aceasta.

Serghei Lavrov: Dacă nu va urma un răspuns constructiv şi Occidentul îşi va continua cursul agresiv, Moscova, aşa cum a declarat nu o dată preşedintele Putin, va lua toate măsurile de răspuns necesare. În orice caz, toţi trebuie să pornească de la premisa că securitatea Rusiei şi a cetăţenilor săi este o prioritate necondiţionată şi va fi asigurată în orice împrejurări.
Reporter: Şeful diplomaţiei ruse a reafirmat că Moscova doreşte garanţii de securitate fermă, cu valoare juridică obligatorie,şi că propunerile sale transmise luna trecută sub forma proiectelor de acorduri cu Statele Unite şi NATO sunt propuneri pachet la care Rusia aşteaptă un răspuns scris şi detaliat pe articole. Lavrov a mai declarat că Rusia nu va permite îngropaea proiectelor sale în discuţii fără sfârşit, ceea ce, a spus el, se poate vedea deja, menţionând încercările de a transfera subiectul la OSCE şi apelurile insistente ale UE de a-şi găsi un loc în aceste discuţii.

Realizator: Amintim că Rusia a mobilizat peste 100.000 de militari la graniţa Ucrainei şi există temeri că ar putea ataca în orice moment această ţără. Moscova a cerut garanţii că NATO nu se va mai extinde către est şi că îşi va limita activităţile în statele admise după 1997, cereri considerate inacceptabile de Alianţă, care insistă că orice stat are dreptul de a-şi stabili propriile aranjamente de securitate. Statele occidentale au avertizat că, în cazul în care va ataca, Rusia riscă sancţiuni severe.


Etichete (ii)rusiaucrainalavrov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live