Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Simona Şerbănescu

10 Septembrie 2017
Vizualizari: 3676
Comentează add

Costurile supraconsumului pe care omenirea l-a generat sunt deja vizibile: penurii de apă, deșertificare, despăduriri, dispariția speciilor.

În căutarea pepitelor În căutarea pepitelor - Conține audio

simona-serbanescu

Costurile supraconsumului pe care omenirea l-a generat sunt deja vizibile: penurii de apă, deșertificare, despăduriri, dispariția speciilor.

Și anul acesta trăim deja pe datorie pentru că încă de la începutul lunii (din 2 august, mai exact) am epuizat  toate resursele pe care planeta le poate produce într-un an - potrivit calculului organizației  Global Footprint Network.

Marile puteri economice caută și au campanii de explorare costisitoare în zone la care omenirea încă nu a ajuns. Regiunile marine trezesc dorințe, dar "a pune piciorul în apă este de multe ori de zece ori mai scump decât a rămâne pe uscat", spunea Antoine Rabain, specialist în economie maritimă , consultanță și studii strategice.

În pofida acestui obstacol, piețele economiei maritime sunt în creștere, iar resursele tentante. Economic,de cel mai mare interes ar fi nodulii polimetalici, un soi de pepite, descoperite la sfârșitul secolului  al XIX-lea.

În anii 70, țările industrializate au participat la operațiuni de prospectare  și sunt deja angajate în amenajarea unor stații submarine. Un subiect pe care îl descifrează colaboratorul nostru permanent, directorul GeoEcoMar, Adrian Stănică.


Etichete pepitesupraconsumpenuriiresurse

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live