Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

27 Noiembrie 2021
Vizualizari: 634
Comentează add

Ceremoniile din acest an vor fi de mică amploare şi se vor desfăşura cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

În capitală au avut loc repetiţii pentru parada de Ziua Naţională

oana-bala

Arcul de Triumf din Bucureşti. Foto: wikipedia.org.

 În capitală au avut loc, astăzi, repetiţii pentru parada de Ziua Naţională. Ceremoniile din acest an vor fi de mică amploare şi se vor desfăşura cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii coronavirusului.


Detaşamente de militari, specialişti şi mijloace tehnice terestre din dotarea instituţiilor de apărare au făcut astăzi mai multe repetiţii pentru parada militară de 1 Decembrie, în Poligonul Ghencea din capitală.

Potrivit generalului maior Gheorghiţă Vlad, comandantul paradei, ceremonia se va desfăşura în acest an într-un format restrâns, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.


Gheorghiţă Vlad: Vor participa 1.500 de militari, cu 30 de aeronave şi aproximativ 100 de autovehicule. Chiar dacă va fi de o dimensiune puţin mai redusă, sper să oferim publicului larg un "spectacol", cu ghilimele de rigoare, potrivit pentru sărbătoarea naţională. Vrem să promovăm tradiţia, valorile istorice ale Armatei Române, avem invitat în acest scop un detaşament de defilare a Asociaţiei Tradiţiilor Militare, de asemenea, vrem să promovăm şi să cinstim memoria eroilor români căzuţi în luptele pentru eliberare naţională, pentru realizarea intergrităţii teritoriale şi pentru libertatea poporului român.


Reporter: Mâine, la Arcul de Triumf, va avea loc repetiţia generală pentru parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.


Etichete parada de ziua nationala1 decembriemapngheorghita vlad(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live