Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Mai 2021
Vizualizari: 344
Comentează add

La sfârşitul acestei săptămâni, în capitală are loc o a doua ediţie a maratonului vaccinării.

În capitală are loc o a doua ediţie a maratonului vaccinării

radiojurnal

   Maratonul vaccinării. Foto: Arhiva/ Radio Timișoara

La sfârşitul acestei săptămâni, în capitală are loc o a doua ediţie a maratonului vaccinării.

Vor fi tot 50 de fluxuri de imunizare alocate însă diferit de această dată: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.

În plus, la centrul de la Sala Palatului vor fi amenajate circuite separate pentru vaccinarea cu serul de la Johnson & Johnson, care se administrează în doză unică.

Sunt aşteptaţi cei care trebuie să facă rapelul la Pfizer-BioNTech la 21 de zile, dar şi persoanele care nu s-au vaccinat până acum a precizat reprezentantul organizatorilor, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Bucureşti, profesor doctor Viorel Jinga.


Viorel Jinga: La Biblioteca Naţională mai amenajăm cinci puncte de vaccinare, ţinând cont de afluxul mare de persoane la Biblioteca Naţională, şi, în plus, poate să vină orice să se vaccineze faţă de cei care au fost în prima ediţie, în sensul că se poate administra o doză de Johnson & Johnson sau chiar o doză de Pfizer, urmând ca rapelul să şi-l facă fiecare, în diferite locuri unde se poate vaccina pentru rapel.


Realizator: Între 28 şi 31 mai peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali şi personal administrativ vor participa pe bază de voluntariat la această acţiune de vaccinare non-stop. Reporterul nostru Adriana Turea aminteşte că ediţia a doua a maratonului vaccinării de la Bucureşti va începe vineri, la ora 16:00 şi se va încheia luni dimineaţă la ora 8:00.

 

Etichete vaccinmaraton(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live