Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

2 Mai 2020
Vizualizari: 683
Comentează add

Slăbirea carantinei este motivată prin situația stabilă, creșterea numărului de testări, până acum peste 6.800, la un milion de locuitori și numărul relativ mic de decese - 68.

În Bulgaria se renunță la unele măsuri antiepidemice

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Arhivă.

În Bulgaria, unde există un număr relativ mic de infectări, până în 1.600, Ministerul Sănătății a dat un ordin prin care se renunță la unele măsuri antiepidemice.

Slăbirea carantinei este motivată prin situația stabilă, creșterea numărului de testări, până acum peste 6.800, la un milion de locuitori și numărul relativ mic de decese - 68.

Măștile de protecție vor rămâne obligatorii numai în spații închise, magazine, farmacii, bănci, societăți de asigurare.

Începând de duminică, cu respectarea distanței sociale, vor putea fi vizitate parcurile naționale, inclusiv Muntele Vitosha, în apropierea Sofiei. Nu vor circula însă liniile de autobuz.

Au fost liberalizate condițiile pentru vizite în parcuri, renunțându-se la mișcarea într-un singur sens. Au fost deschise mai multe intrări.

Statul Major Anticriză a renunțat la tradiționalele conferințe de presă zilnice, pe motiv că o parte din cetățeni consideră modul de prezentare a informației dăunător pentru sănătate psihică.

Asociația Medicilor a cerut liberalizarea călătoriilor și renunțarea la punctele de control, la intrare în orașele mari.

(RS)


Etichete bulgariapandemierestrictiicoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live