Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Aprilie 2021
Vizualizari: 282
Comentează add

În Bulgaria, partidul GERB a câştigat alegerile parlamentare.

În Bulgaria, partidul GERB a câştigat alegerile parlamentare

radiojurnal

    Foto arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - În Bulgaria, partidul GERB, al premierului Boiko Borisov a reuşit să obţină doar aproximativ un sfert din voturi la alegerile parlamentare de ieri, fapt care reprezintă o scădere de aproape opt procente faţă de precedentul scrutin.

GERB este, în continuare, formaţiunea cu cel mai mare număr de voturi, dar formarea unei coaliţii de guvernare în jurul său se arată a fi dificilă.

De altfel, Boiko Borisov a propus, printr-un mesaj postat pe o reţea de socializare în cursul nopţii, ca Bulgaria să fie condusă până în luna decembrie de un guvern de tehnocraţi.

Petio Petkov transmite din Sofia:  Borisov a adresat un apel la pace oponenţilor săi: Dragii mei, pe stema noastră scrie unirea face puterea. Hai să vedem dacă ne putem uni în numele țării. Drept motive, prim-ministrul a pus epidemia şi planul de redresare pentru Europa, adăugând că partenerii europeni au încredere în el. 'Nu am zis că suntem ideali, dar este oare cineva, în afară de mine, care a rezolvat trei crize: cea financiară, cea a migranților și cea epidemiologică? Aţi dorit vara trecută o lovitură de stat. Acum spuneţi că îți face ceva anti-GERB, ceva anti-Borisov. Felicitări, dar apintiţi-vă de soarta guvernul Oreşarski, care nu a câștigat alegeri'. Teza cabinetului de experţi a fost lansată în timpul protestelor antiguvernamentale de Partidul Turc și respinsă de Borisov. După numărarea a 31% din protocoalele de secții GERB conduce cu 24 de procente, urmat de noul partid "Există un astfel de popor" cu aproape 19 și de socialiștii cu 15, Bulgaria Democrată are 11 procente, Partidul Turc 9, iar coaliţia "Ridică-te! Mutrele criminale, afară!" 5. Între trei și pragul de patru procente sunt VMRO, Partidul Antieuropean "Renașterii" și partidul oligarhului fugitiv Bojkov.


Etichete bulgaria(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live