Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA "-" LA "+" INFINIT Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Iulie 2021
Vizualizari: 325
Comentează add

În Bulgaria au avut loc alegeri legislative anticipate.

În Bulgaria au avut loc alegeri legislative anticipate

radiojurnal

  Foto arhivă

Alegeri legislative anticipate au avut loc și în Bulgaria, după ce în urmă scrutinului din aprilie nicio formațiune nu a reușit să formeze o coaliție de guvernare.

Potrivit rezultatelor preliminare, șase partide au reușit să treacă de pragul electoral în scrutinul de ieri, dar, din nou, niciunul nu a obținut majoritatea, primele două clasate având fiecare sub 25% din voturi.

Continuă declinul fostului partid de guvernământ GERB, condus de Boiko Borisov, care probabil că după numărarea voturilor din diaspora se va situa pe locul doi, fiind depășit de noul partid "Există un Astfel de Popor" - așa se cheamă -, condus de artistul Slavi Trifonov.

Petio Petkov transmite de la Sofia.


Reporter: Față de alegerile din 4 aprilie, însă, formațiune lui Trifonov şi-a îmbunătăţit rezultatul cu aproape nouă procente, iar GERB a dat înapoi cu două, Partidul Socialist cu aproape 14 ocupă locul trei, dar următorul clasat, Bulgaria Democrată, se află la un procent distanță și cu voturile din diaspora va putea inversa situația. La Sofia, Bulgaria Democrată" are cu 10 procente mai mult decât GERB, care însă conduce în câteva centre judeţene. MDL, Partidul Turc, ocupă locul cinci cu aproape opt procente, dar și aici voturile din diaspora vor putea adăuga un procent-două. "Ridică-te! Mutrele criminale afară!" are peste 5,3 procente; foştii aliaţi ai lui Borisov din Patrioții Uniți și partidul pro-rusesc Renaştere nu trec pragul de patru procente.


Etichete alegeribulgariaparlament(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live