Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Aprilie 2018
Vizualizari: 5079
Comentează add

În România, este mai ieftin să poluezi şi este gratis să arunci gunoiul la grămadă - a declarat astăzi city-managerul Primăriei Capitalei, Sorin Chiriţă.

În Bucureşti, populaţia generează peste 800 de mii de tone de deşeuri

radiojurnal

Foto: Arhivă.

În România, este mai ieftin să poluezi şi este gratis să arunci gunoiul la grămadă - a declarat astăzi city-managerul Primăriei Capitalei, Sorin Chiriţă.

El a adăugat că la nivelul Bucureştiulu, populaţia generează peste 800 de mii de tone de deşeuri.

Sorin Chiriţă: Avem un program pentru construirea unei staţii de valorificare energetică a deşeurilor; practic, noi vedem aceste deşeuri ca resurse. Avem în plan două biodigestoare, un MBT, staţii de tratare mecano-biologică, care ulterior devine staţie de sortare. Suntem în plin proces de elaborare a planului de gestionare a deşurilor, coroborat cu planul naţional de gestionare a deşeurilor. Vedem integrată strategia energetică a capitalei şi strategia de termoficare a capitalei integrate cu planul de gestionare a deşeurilor. Suntem determinaţi să finalizăm în doi ani de zile staţia de valorificare energetică a deşeurilor.

Sorin Chiriţă a mai declarat că în acest an va fi declanşată şi o campanie de informare privind colectarea selectivă a deşeurilor.


Etichete Bucureştideşeurisorin chirita

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live