Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

21 Iulie 2017
Vizualizari: 969
Comentează add

Zilele acestea, medicii de familie, ajutaţi de asistenţi comunitari şi mediatori sanitari, încearcă să afle dacă mai sunt şi alţi copii nevaccinaţi în comunităţi vulnerabile.

În Bistriţa-Năsăud 500 de copii nu au făcut vaccinul împotriva rujeolei

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

Autorităţile locale desfăşoară o amplă acţiune prin care încearcă să identifice zonele cu cel mai mic procentaj de copii vaccinaţi. În judeţul Bistriţa-Năsăud au fost descoperiţi deja 500 de copii care nu au făcut la timp vaccinul împotriva rujeolei.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că este posibil să fie mult mai mulţi şi au cerut ajutorul asistenţilor comunitari şi ai mediatorilor sanitari pentru identificarea copiilor.

Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a primit 5.142 de doze de vaccin ROR, iar săptămâna aceasta a început distribuirea lor către medicii de familie. În mod normal, stocul este suficient pentru patru luni, însă mai sunt de vaccinat şi 500 de restanţieri din campaniile trecute.

Zilele acestea, medicii de familie, ajutaţi de asistenţi comunitari şi mediatori sanitari, încearcă să afle dacă mai sunt şi alţi copii nevaccinaţi în comunităţi vulnerabile.

Reprerezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică estimează că nu va fi nevoie să facă centre de vaccinare, întrucât judeţul este acoperit cu medici de familie. Mai multe despre subiect în ediţiile informative ale zilei.


Etichete vaccin RORBistiţa Năsăudcopiivaccin pentru viaţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live