Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Aprilie 2021
Vizualizari: 366
Comentează add

În Anglia şi Ţara Galilor au intrat în vigoare măsuri de relaxare a restricţiilor sanitare.

În Anglia şi Ţara Galilor au intrat în vigoare măsuri de relaxare

radiojurnal

 Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - În Anglia şi Ţara Galilor au intrat, luni, în vigoare măsuri de relaxare a restricţiilor sanitare. Autorităţile cer, însă, populaţiei să se poate responsabil şi reamintesc că o serie de restricţii, cum ar fi limitarea socializării, rămân în vigoare.


Corespondenţă din Londra - Reporter: Aura Neag - În Anglia şi Ţara Galilor sunt redeschise astăzi, după luni de zile, magazinele neesenţiale, saloanele de coafor şi sălile de sport. Tot astăzi, deşi este extrem de frig şi ninge în multe zone, îşi redeschid porţile restaurantele şi pub-urile care servesc în aer liber. Marea Britanie a administrat peste 40 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, ceea ce a redus drastic infectările şi numărul deceselor. Premierul Boris Johnson cere, însă, populaţiei să se poarte responsabil şi să aibă în vedere contextul acestei pandemii.


Boris Johnson: Nu putem să ne declarăm mulţumiţi şi să nu ne mai pese. Vedem situaţia din alte ţări. Încă nu ştim cât de puternic este zidul oferit de vaccinare, că numărul vaccinărilor va creşte din nou, aşa cum, din păcate, se va întâmpla.
Reporter: Alte restricţii, precum limitarea socializării, rămân în vigoare. Marea Britanie este în doliu naţional, în urma decesului Prinţului Philip, ale cărui funeralii vor avea loc sâmbătă, cu respectarea acestor restricţii, doar 30 de persoane având dreptul să participe la slujba religioasă.


Etichete londraanglia(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live