Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Ianuarie 2021
Vizualizari: 182
Comentează add

În România începe cea de a doua etapă a vaccinării anti-COVID-19.

În România începe cea de a doua etapă a vaccinării anti-COVID-19

florin-lepadatu

FOTO: prefectul Jud. Cluj, Mircea Abrudean.

În România începe vineri cea de a doua etapă a vaccinării anti-COVID-19.

În această etapă se pot înscrie pentru vaccinare persoanele de peste 65 de ani, cele cu afecțiuni cronice indiferent de vârstă, dar și angajații din instituții publice esențiale.

Vineri se va imuniza public și președintele Klaus Iohannis, urmând ca premierul Florin Cîțu să facă acest lucru sâmbătă.


Peste 20.000 de persoane s-ar putea imuniza zilnic în cele 400 de puncte de vaccinare din toată țara, care vor începe efectiv să lucreze de luni, 18 ianuarie.

Coordonatorul campaniei, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a explicat la un post de televiziune ce categorii de persoane se pot programa pentru a primi vaccinul și pe care cale: " Persoanele cu vârstă peste 65 de ani unde există modalități diferite de programare, adică individual pe pagina web, prin call center, prin intermediul medicului de familie, prin intermediul unui aparținător care poate să facă cont în numele bunicului, bunicii și poate să o înscrie pentru vaccinare sau prin Direcția de Asistență Socială din primărie.

A doua categorie importantă este cea a persoanelor cu boli cronice cu vârsta sub 65 de ani, unde principala persoană care poate să efectueze programarea acestor categorii este medicul de familie și în plus medicul curant al oricărui pacient.", potrivit Rador.


Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live