Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Septembrie 2021
Vizualizari: 90
Comentează add

În New York se redeschid şcolile publice.

În New York se redeschid şcolile publice

radiojurnal

  New York. Foto: wikipedia.org.

Şcolile publice se redeschid azi și la New York, cel mai mare district școlar din Statele Unite, și pentru prima oară într-un an și jumătate de pandemie, prezența fizică va fi integrală.

Revenirea elevilor în clase într-unul din statele cele mai afectate de COVID-19 intervine pe fondul presiunilor administrației Biden ca toți angajații federali să se vaccineze obligatoriu.


Reporter: Pavel Ionescu - Reluarea învățământului cu prezență fizică pentru cei un milion de elevi din New York a provocat emoții încă de la decizia primarului metropolei de a renunța la posibilitatea care le-a permis elevilor anul trecut să opteze pentru a studia de la distanță. Bill de Blasio insistă că poate să țină rata de infectare scăzută, în pofida transmisibilităţii sporite a variantei Delta a virusului. Copiii care nu sunt la vârsta vaccinării vor fi testați la fiecare două săptămâni, dintre cei eligibili, două treimi deja au primit vaccinul, iar studenții trebuie să se vaccineze chiar dacă la ei măsura nu e obligatorie. Pe lângă testare, curățarea permanentă a spațiilor de învățământ și ventilarea lor sunt soluții obligatorii, inclusiv montarea de filtre hepa, performante în instalațiile de aer. Până pe 27 septembrie, personalul din învățământul New York-ului va trebui să primească obligatoriu cel puțin o doză de vaccin. Aproape trei sferturi dintre angajații Departamentului american al educației sunt complet vaccinați. Cei cărora li s-a aprobat o scutire pe motive de sănătate sau religioase vor fi mutați pe poziții în care nu intră în contact cu elevii, iar după 27 septembrie vor fi îndepărtați de pe statele de plată, dar își păstrează asigurarea de sănătate până vara viitoare. Indiferent de vaccinare, toți elevii și personalul din învățământ vor trebui să poarte măști în interior și exterior în timpul cursurilor. New York-ul este printre ultimele districte şcolare din Statele Unite unde reîncep școlile. 90% dintre ele s-au redeschis la nivel federal din 3 septembrie. Bloomberg citează o analiză independentă potrivit căreia aproximativ 1.400 dintre ele s-au și reînchis din cauza infecțiilor cu COVID.

 

Etichete new york(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live