Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

12 Septembrie 2017
Vizualizari: 490
Comentează add

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, s-au înregistrat creşteri nesemnificative de sub 1% la servicii şi mărfuri nealimentare

În august s-au ieftinit mărfurile alimentare şi a scăzut inflaţia

iulian-olescu

Cartofii şi fructele proaspete se situează printre produsele care s-au ieftinit cel mai mult luna trecută, în comparaţie cu luna iulie, indică datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Rata anuală a inflaţiei s-a redus uşor, tocmai datorită evoluţiei preţurilor alimentelor. Redactorul RRA, Iulian Olescu relatează că, în luna august, rata anuală a inflaţiei a coborât uşor la 1,2%, faţă de 1,4% în iulie, conform datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică.

Luna trecută, preţurile s-au redus în medie cu 0,2% faţă de iulie 2017, pe seama ieftinirii uşoare a mărfurilor alimentare, în timp ce mărfurile nealimentare şi serviciile au consemnat mici scumpiri pe medie.

Cele mai semnificative variaţii de preţuri s-au înregistrat în august la produse alimentare, scumpiri de peste 1% la ouă, unt, fasole boabe şi alte leguminoase, dar şi ieftiniri la categoria alte legume şi conserve de legume, cu peste 11%, la cartofi cu aproape 10% şi la fructe proaspete cu peste 9%.

În cazul serviciilor şi produselor nealimentare, variaţiile de preţuri au fost în august de sub 1%, comparativ cu luna precedentă, singura scumpire demnă de menţionat fiind cea la combustibili, 0,65%.

Banca Naţională a României anticipează un nivel al inflaţiei la sfârşitul acestui an de 1,9%, iar la finele lui 2018 de 3,2%.


Etichete INSieftinirea mărfurilor alimentarerata inflaţieiBNR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live