Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Noiembrie 2019
Vizualizari: 512
Comentează add

Se conturează tot mai mult că în turul al doilea al scrutinului prezidenţial nu va fi nicio dezbatere între cei doi candidaţi.

În aşteptarea turului al doilea al scrutinului prezidenţial

florin-lepadatu

 Palatul Cotroceni. Foto: Arhiva/ presidency.ro

Se conturează tot mai mult că în turul al doilea al scrutinului prezidenţial nu va fi nicio dezbatere între cei doi candidaţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, marţi, că nu poate participa la nicio dezbatere cu liderul PSD, Viorica Dăncilă, pentru că nu poate avea un schimb de idei cu reprezentanta unui partid ce ar fi guvernat împotriva românilor.

Argumente pentru a justifica acest refuz au fost aduse şi după şedinţa conducerii PNL de marţi, în timp ce fostul premier a insistat pe ideea unei dezbateri, pentru că s-ar demonta astfel "toate atacurile mizerabile din ultimii ani" la adresa sa şi a PSD.

Tema se pare însă că nu a mai fost reluată şi la Comitetul Executiv Naţional al PSD de marţi seară, o reuniune cu momente tensionate şi excluderi din partid.

Cătălin Purcaru a urmărit cele două reuniuni de campanie de la PNL şi PSD şi are detalii în Radiojurnal: "Obiectivul declarat de social-democraţi este câştigarea alegerilor prezidenţiale şi, ca atare, în Comitetul Executiv Naţional s-a decis ca fiecare organizaţie locală să obţină cel puţin 50% plus unu la scrutinul din 24 noiembrie.

Chiar dacă au existat nemulţumiri faţă de rezultatul obţinut în primul tur în special în filialele în care tradiţional votul a fost favorabil partidului, nu s-a pus problema îndepărtării unor lideri locali din funcţie.

Excluderile din PSD însă nu au lipsit.

Prin vot, Ana Birchall şi Cozmin Guşă au fost îndepărtaţi din partid. 

Viorica Dăncilă, preşedinte PSD: "M-am abţinut şi la votul pe Ana Birchall şi la votul pentru Cozmin Guşă.

Am lăsat colegii mei să ia decizia.

Modul în care s-a raportat la Partidul Social Democrat a fost unul care nu a fost corect."

Totodată, parlamentarii care au votat învestirea cabinetului Orban au fost excluşi din PSD, în acest caz fiind vorba de o formalitate.

Şi liberalii s-au reunit pentru a stabili strategia în perioada imediat următoare.

Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, spunea că în campania electorală pentru al doilea tur de scrutin preşedintele Klaus Iohannis va fi în dialog cu cetăţenii şi va avea o comunicare directă cu aceştia, pentru a le prezenta proiectul politic.

Ludovic Orban: "PSD-ul încă este viu şi periculos.

Aşa cum puţină lume s-a aşteptat, candidatul PSD s-a calificat în turul doi.

Bătălia continuă şi este importantă mobilizarea fiecărui român."


Etichete Cotroceni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live