Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Octombrie 2019
Vizualizari: 452
Comentează add

Săptămâna parlamentară care începe luni este dominată de moţiunea de cenzură la adresa Guvernului.

În aşteptarea moţiunii de cenzură

florin-lepadatu

 Foto: cdep.ro

Săptămâna parlamentară care începe luni este dominată de moţiunea de cenzură la adresa Guvernului.

Dezbaterea şi votul sunt programate joi, în şedinţa comună a celor două Camere.

Opoziţia face ultimele calcule şi încearcă să obţină un sprijin cât mai consistent pentru moţiune, în timp ce premierul Viorica Dăncilă este convinsă că Guvernul său va rezista.

Iulia Gherman face o prefaţă: "Semnatarii moţiunii de cenzură acuză, între altele, guvernele PSD, de pierderea fondurilor europene, lipsa infrastructurii, situaţia din sănătate, educaţie şi justiţie.

"Demiterea Executivului condus de premierul Viorica Dăncilă reprezintă o condiţie esenţială pentru intrarea României în normalitate", a subliniat senatorul Florin Cîţu la momentul prezentării moţiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului săptămâna trecută.

Florin Cîţu: "În doi ani şi opt luni, s-au perindat prin Guvern peste 80 de miniştri, printre care unii au fost de cea mai slabă calitate, numiţi nu pentru a creşte performanţele actului guvernamental, ci pentru a tranzacţiona voturi şi interese în interiorul principalului partid de guvernare."

Moţiunea este semnată de 237 de parlamentari, iar preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că până joi, la momentul votului, vor continua negocierile pentru ca documentul să aibă o susţinere şi mai mare.

De cealaltă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirmă că demersul pentru demiterea Guvernului Dăncilă este neserios, pentru că semnatarii moţiunii de cenzură nu prezintă un viitor program de guvernare şi o propunere de premier.

La rândul său, preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, declară că actualul Guvern ar trebui să-şi continue activitatea până la sfârşitul mandatului.

Teodor Meleşcanu: "Cred că este mult mai bine să avem un Guvern care să-şi ducă mandatul până la capăt şi să fie responsabil în faţa alegătorilor anul viitor, la alegerile care vor avea loc."

Dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură sunt programate pentru joi, de la ora 10, în plenul reunit al Parlamentului."


Etichete Parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live