Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

13 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1334
Comentează add

Gabriela Firea a contestat la instanţa supremă decizia Parchetului General de suspendare a anchetării lui Traian Băsescu pentru şantaj pe motiv că se bucură de imunitate.

Imunitatea preşedintelui, dezbătută de CCR

madalina-verman

Gabriela Firea. Foto: gabriela-firea.ro

Curtea Constituţională dezbate excepţia de neconstituţionalitate ridicată de senatorul PSD Gabriela Firea în legătură cu imunitatea şefului statului. 

Demersul a fost făcut în cadrul procesului în care Gabriela Firea a contestat la instanţa supremă decizia Parchetului General de suspendare a anchetării preşedintelui Traian Băsescu pentru şantaj pe motiv că acesta se bucură de imunitate.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie o plângere penală în care îl acuză pe şeful statului de ameninţare şi şantaj în urma unor declaraţii pe care acesta le-a făcut într-o emisiune televizată.

Ulterior, Parchetul General a motivat suspendarea anchetei, arătând că imunitatea preşedintelui îl scuteşte de răspundere juridică de orice fel, pe durata exercitării mandatului, pentru fapte săvârşite în această perioadă, cu excepţia răspunderii politice, de a fi suspendat, şi a celei penale, de a fi pus sub acuzare pentru înaltă trădare.


Etichete Traian BăsescuGabriela Fireaanchetăşantajimunitate Curtea ConstituţionalpParchet General

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live