Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

28 Iunie 2022
Vizualizari: 1016
Comentează add

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să decidă astăzi dacă îi ridică sau nu imunitatea parlamentară fostului ministru al agriculturii, Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu.

Imunitatea parlamentară a lui Adrian Chesnoiu, la votul deputațior

iulia-gherman

Adrian Chesnoiu. Foto: facebook.com/ChesnoiuAdrianIonut

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să decidă astăzi dacă îi ridică sau nu imunitatea parlamentară fostului ministru al agriculturii, Adrian Chesnoiu, acuzat de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu.

Ieri, Comisia juridică a Camerei a dat un raport favorabil cererii DNA. 18 deputați au votat pentru și trei împotriva solicitării de DNA, de ridicare a imunității fostului ministru al agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Ședința s-a desfășurat cu ușile închise și a durat mai puțin de 30 de minute.

La finalul dezbaterilor, Adrian Chesnoiu a declarat că le-a cerut colegilor parlamentari un vot în favoarea cererii formulate de procurorii anticorupție pentru ca adevărul să fie aflat cât mai repede.

Adrian Chesnoiu: Fără niciun fel de ezitare în momentul în care am aflat din presă că s-au ridicat anumite suspiciuni la adresa mea, am luat decizia de onoare individual de a demisiona din funcția de ministru, de a mă autosuspenda din partid și de a le solicita colegilor mei din toate grupurile parlamentare să voteze cererea de încuviințare a procurorilor în vederea derulării activităților specifice de cercetare. România are niște proceduri care vizează modul în care se derulează o anchetă penală. La finalul cercetărilor voi veni și vă voi prezenta punctul meu de vedere cu privire la acest dosar.

Decizia finală asupra cererii DNA pentru începerea urmăririi penale va fi luată în plenul Camerei Deputaților, pe baza unui vot secret cu bile.

PSD a anunțat că, deși nu pune la îndoială integritatea și competența profesională a fostului ministru, va vota pentru ridicarea imunității astfel încât pe baza cercetărilor să fie alăturată orice suspiciune asupra activității lui Adrian Chesnoiu.

Interimatul la Ministerul Agriculturii a fost preluat de ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.
    
 


Etichete Adrian Chesnoiudeputativot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live