Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

14 Mai 2014
Vizualizari: 1031
Comentează add

Stimularea creierului pentru a produce mai mult hormonul kisspeptin ar putea impulsiona fertilitatea, au declarat cercetători ştiinţifici din Marea Britanie.

Impulsionarea hormonală, benefică pentru fertilitate

rador

Foto: Arhivă.

Un nou studiu care dezvăluie noi informaţii despre modalitatea în care hormoni importanţi afectează creierul ar putea crea premisele pentru noi tratamente vizând fertilitatea.

O echipă de cercetători de la Imperial College London a studiat cinci femei cu amenoree hipotalamică (AH) - (amenoree - lipsa menstruaţiei, se poate produce atât în cursul pubertăţii, cât şi mai târziu, de-a lungul vieţii sexuale active, n.tr) - o afecţiune des întâlnită la sportive.

Stimularea creierului pentru a produce mai mult hormonul kisspeptin ar putea impulsiona fertilitatea, au declarat cercetători ştiinţifici din Marea Britanie.

Aproximativ una din 100 de femei britanice şi una din 10 sportive profesioniste au amenoree hipotalamică. În afară de sportive, ea este comună la femei aflate sub stres sever, sau la cele care suferă de anorexie. La aceste femei, hipotalamusul - o parte a creierului care reglează menstruaţia - încetează să mai producă hormoni în mod corespunzător.


Etichete creierfertilitatestimularehormonikisspeptinsportivemenstruaţielipsă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live