Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

12 Februarie 2018
Vizualizari: 410
Comentează add

Broadcom Ltd obţine un împrumut record, de 100 de miliarde de dolari pentru a finanţa achiziţia producătorului de chipuri pentru smartphone-uri Qualcomm Inc.

Împrumut record de 100 de miliarde de dolari

radu-dobritoiu

Broadcom Ltd a anunţat astăzi că va lua un credit sindicalizat record, de până la 100 de miliarde de dolari, pentru a finanţa propusa achiziţie de 121 de miliarde de dolari a producătorului de chipuri pentru smartphone-uri Qualcomm Inc, aceasta urmând să fie cea mai mare achiziţie realizată vreodată în sectorul de tehnologie.

Potrivit Reuters, aceasta este cea mai mare facilitate de creditare de când producătorul de bere AB InBev a făcut în 2015 un împrumut de 75 de miliarde de dolari, pentru preluarea rivalei SABMiller.

Cele 12 instituţii financiare care furnizează creditul companiei americane Broadcom sunt: BofA Merrill Lynch, Citigroup, Deutsche Bank, JP Morgan, Mizuho, MUFG, SMBC, Wells Fargo, Scotiabank, BMO Capital Markets, RBC Capital Markets şi Morgan Stanley.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că recent a avut loc o întâlnire între Broadcom şi consilierii săi, pentru a finaliza oferta care evaluează Qualcomm între 80 şi 82 de dolari per titlu.

În 6 noiembrie, Broadcom oferise 70 de dolari pentru fiecare acţiune Qualcomm sau 103 miliarde de dolari în numerar şi acţiuni pentru întreaga companie. Incluzând şi datoriile, oferta evalua compania Qualcomm la 130 de miliarde de dolari.

Din 6 noiembrie, când a fost anunţată prima ofertă a Broadcom, acţiunile Qualcomm au urcat cu 5,7% la Bursa de la New York, iar vineri au închis la 66,07 dolari.

Însă, oferta celor de la Broadcom vine într-un moment în care Qualcomm încearcă să finalizeze preluarea NXP Semiconductors NV, unul dintre cei mai mari producători de chipuri pentru vehicule, o achiziţie de 38 de miliarde de dolari. Broadcom a subliniat că propunerea sa este valabilă indiferent dacă preluarea NXP de către Qualcomm se va finaliza sau nu.

Qualcomm, unul din primii producători de chipuri pentru telefoane mobile, furnizează chipurile de modem utilizate de firme precum Apple, Samsung şi LG pentru ca telefoanele lor să se conecteze la reţelele de date wireless. Dacă va reuşi să preia Qualcom, Broadcom va deveni furnizorul principal de chipuri utilizate în cele aproximativ 1,5 miliarde de smartphone-uri care ar urma să fie vândute la nivel mondial în acest an.


Etichete QualcommBroadcom

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live