Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

21 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1457
Comentează add

Ford va folosi creditul BEI pentru vehicule comerciale şi maşini mici cu motor ecologic.

Împrumut garantat de stat pentru Ford-România

sorin-solomon

Grupul Ford intenţionează să utilizeze împrumutul contractat de la Banca Europeană de Investiţii la dezvoltarea producţiei de vehicule comerciale, dar şi la fabricarea unei maşini mici cu motor inovativ şi ecologic, a afirmat vicepreşedintele Ford, Wolfgang Schneider.

"Deja am început producţia de vehicule comerciale şi vrem şi realizăm şi o maşină mică cu motor inovativ şi ecologic", a spus Schneider.

Vicepreşedintele Ford a arătat că garanţia statului român permite grupului Ford să îşi asigure lichiditate într-o perioadă de criză economică şi a apreciat că fără acest sprijin împrumutul nu putea fi contractat.   

Banca Europeană de Investiţii va acorda companiei Ford România un împrumut în sumă de 400 milioane de euro destinat confinanţării unui proiect de dezvoltare a unui motor cu emisii reduse de dioxid de carbon şi producţiei ulterioare la uzina din Craiova.

Guvernul a decis să acorde Ford garanţii de 320 de milioane de euro, care acoperă 80% din acest credit, iar garanţia a fost autorizată, în luna noiembrie, de către Comisia Europeană.

Acordul de garanţie dintre România şi banca finanţatoare a fost semnat, la sediul Guvernului, de ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, şi vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Matthias Kollatz-Ahnen.

Vicepreşedintele BEI, Matthias Kollatz-Ahnen, a afirmat la rândul său că împrumutul acordat Ford va stimula economia românească şi a arătat că procedurile de contractare au fost îngreunate de criza economică.

Grupul Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în 2007, când a achiziţionat 72,4% din capitalul firmei de la statul român, pentru 57 de milioane de euro. Ulterior, participaţia grupului a crescut la peste 90%.

Ford a programat pentru activităţile din România investiţii de 1,2 miliarde euro, finanţate în cote egale, de câte 600 de milioane de euro, de BEI şi Ford Europa.


Etichete FordîmprumutBEIguvernVlădescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live