Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

29 Septembrie 2010
Vizualizari: 2627
Comentează add

Executivul a decis în şedinţa de miercuri că după 1 octombrie, agenţii economici vor plăti impozit pe profit după regula generală, anunţă premierul Emil Boc.

Impozitul minim, eliminat de la 1 octombrie

dana-costea

Premierul Emil Boc.

Executivul a decis, în şedinţa de miercuri, eliminarea impozitului minim începând cu data de 1 octombrie, a anunţat premierul Emil Boc.

"Impozitul minim nu va mai fi plătit începând cu data de 1 octombrie, iar din această dată agenţii economici vor plăti impozit pe profit după regula generală', a mai spus primul ministru.

Potrivit ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, firmele vor plăti de la 1 octombrie până la 31 decembrie 2010 impozit pe profit, ultima dată pentru plata impozitului minim fiind 25 octombrie, pentru trimestrul 3.

"Toarte firmele vor plăti în trimestrul patru impozit pe profit, urmând ca, de la 1 ianuarie, pentru firmele din zona de evaziune ridicată, să aplicăm un impozit ce va fi ţintit mult mai bine asupra acestei zone', a spus Ialomiţianu, menţionând că a fost mandatat de Guvern ca într-o lună să vină cu o variantă de impozit forfetar.

Eliminarea impozitului minim va aduce venituri mai puţine la buget cu un miliard de lei, a declarat ministrul Gheorghe Ialomiţianu.

Măsuri de susţinere a firmelor

Deasemenea, guvernul anunţă că va înlesni condiţiile de acordare a ajutoarelor de stat pentru firme.

Astfel, firmele care dezvoltă investiţii în România între 5 şi 10 milioane de euro şi creează minimum 50 de locuri de muncă vor beneficia de ajutoare de stat de până la jumătatea banilor investiţi, iar agenţii economici cu datorii la stat şi care au de primit bani de la stat nu vor mai fi executaţi silit a decis, miercuri Guvernul.

Potrivit premierului Emil Boc, guvernul a coborât plafoanele condiţiilor de acordare a ajutoarelor de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Executivul a mai stabilit ca activitatea zilierilor să fie reglementată de un proiect de lege, urmând ca beneficiarii să reţină cota de 16 la sută ca impozit pe venit în baza unor carnete de zilieri emise de Ministerul Muncii.

Ministrul Ioan-Nelu Botiş a precizat că verificările asupra aplicării legii de către companiile care utilizează zilieri vor fi făcute de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă.


Etichete guvernimpozit minimagenţi economiciprofitfirmebeneficiarizilieriajutoarefirmeîntreprinderi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live