Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Octombrie 2013
Vizualizari: 1714
Comentează add

Impozitul forfetar trimis spre dezbatere parlamentului şi care ar urma să intre în vigoare de anul viitor nu reprezintă o supraimpozitare, afirmă Maria Grapini.

Impozitul forfetar "nu este supraimpozitare"

radiojurnal

Foto: Arhivă

Firmele care au fost corecte până acum vor plăti chiar mai puţin, susţine ministrul delegat pentru întreprideri mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini. 

"Se elimină impozitarea de 16% pe profit, se elimină impozitarea la cei care intrau la 3% pe cifra de afaceri dacă intrau în microîntreprinderi, şi se impune acest impozit în sumă fixă, în funcţie de indicatori pe cod CAEN. Să vedem un an de zile ce se întâmplă şi putem extinde sau nu. Impozitul în funcţie de indicatorii relevanţi numit forfetar în piaţă este mai mic la toate cele patru domenii decât un impozit pe profit în situaţia evidenţierii corecte a veniturilor şi a cheltuielilor", spune Maria Grapini. 

Noul tip de impozitare ar urma să se aplice firmelor din patru domenii de activitate economică, de la hoteluri şi pensiuni, restaurante şi cafenele la vulcanizări, spălătorii şi ateliere auto.

Proprietarii de afaceri din domeniul serviciilor direct vizaţi de noul impozit spun că nu au fost informaţi cum trebuie de autorităţi şi că nu se aşteaptă la beneficii, mai ales că de multe ori activitatea lor este sezonieră. 

Proprietarii de hoteluri, pensiuni, restaurante şi baruri din Timişoara încă nu şi-au făcut calculele pentru a vedea cum îi vor afecta introducerea impozitului forfetar şi reclamă lipsa de informaţii clare legate de acest subiect.

Cei mai mulţi cred însă că noua modalitate de impozitare nu-i va ajuta prea mult, mai ales dacă sunt implicaţi şi în activităţi sezoniere. 

"Suntem o companie care suntem pe piaţă în jur de 11-12 ani. Am prins şi înainte, partea din trecut, am mai prins încă o dată forfetarul. Din partea noastră, a celor care ne ocupăm de restaurante, hotelărie şi cattering, de exemplu, forfetarul cred că ne afectează într-un mod major.

"Noi am crezut că totuşi nu se va vota forfetarul, dar acum cei din contabilitate vor vedea exact. Depinde... Noi, şase luni avem evenimente, avem un sezon mai plin, şase luni nu avem. Atunci forfetarul e cu siguranţă o parte negativă a noastră" spun  cei care lucrează în domeniile vizate de impozitul forfetar. 

Aceştia mai spun nu există nicio lege clară care să explice exact cum acest impozit va fi aplicat, deci nu ştiu încă cum îi va afecta.


Etichete ministrul delegat pentru întreprideri mici şi mijlociimediul de afaceri şi turismMaria Grapiniimpozitforfetarhoteluri şi pensiunirestaurantecafenelevulcanizărispălătoriiateliere auto.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live