Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

13 Mai 2013
Vizualizari: 1688
Comentează add

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini, spune că semnalele din partea ministerului de finanţe sunt pozitive.

Impozitul de 3% pentru microîntreprinderi "ar putea să scadă"

iulian-olescu

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini. Foto: mariagrapini.ro.

România riscă să se confrunte cu o plecare în masă a forţei de muncă dacă nu va asigura creşterea competitivităţii atât la nivel de indivizi, cât şi ca societate - este de părere viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu.

El a precizat la un seminar de specialitate că un eşec în acest sens s-a şi materializat prin exodul medicilor.

La acelaşi seminar, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a anunţat că Ministerul de Finanţe studiază posibilitatea ca impozitul de 3% pe venitul microîntreprinderilor, obligatoriu de la începutul acestui an, să scadă la 1,5% începând cu luna iulie.

Maria Grapini, spune că şi în domeniul impozitării mai sunt necesare modificări.

Ea a precizat că a propus Ministerului de Finanţe reducerea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor şi că primele semnale au fost pozitive.

Reducerea, "din 2014"

"Rezistenţa la taxa de 3% acum, pe cifra de afaceri, este mică, şi sunt şi domenii care au rate de profit 5% şi de aici trebuie să dea mai mult decât are profitul impozit. Propunerea este de 1,5.

"Este făcută să se aplice din 1 iulie. Sigur că analizăm ce e bine şi o să vedem dezbaterea de mâine cu mediul de afaceri", a afirmat Maria Grapini.

}n funcţie de opţiunea reprezentanţilor mediului de afaceri, reducerea ar putea fi operată ca variantă şi de la începutul anului viitor.

În privinţa sistemului de plată a TVA la încasarea facturii, Maria Grapini ar dori aplicarea sa pe tot lanţul de producţie, indiferent de dimensiunea cifrei de afaceri a companiilor, pentru a se evita problemele din prezent.

Despre impozitul forfetar, ministrul pentru IMM a spus că va fi stabilit ca o sumă fixă ponderată cu valoarea unor indicatori relevanţi pentru fiecare domeniu de activitate în parte, în aşa fel încât firmele să plătească mai puţin decât dacă ar fi achitat 16% din profit sau trei procente din venituri.


Etichete Bogdan OlteanuMaria GrapiniBNRafaceriimpozitIMM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live