Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 August 2021
Vizualizari: 247
Comentează add

Patronatele din Transporturi îi cer Ministerului Finanţelor să oprească impozitarea retroactivă a diurnelor pentru şoferi.

Impozitarea retroactivă a diurnelor pentru şoferi

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă/ Petcu Marcela.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Patronatele din Transporturile Rutiere îi cer Ministerului Finanţelor să dea o amnistie fiscală şi să oprească impozitarea diurnelor în cazul şoferilor care fac curse internaţionale.

Potrivit companiilor din domeniu, ANAF impozitează diurna retroactiv, pe ultimii 5 ani, iar deciziile de impunere sunt de ordinul a milioanelor de euro, nu pot fi plătite şi pot duce firmele de transport direct către faliment.


Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România: Atâta timp cât ai greșit odată, ai dat o amnistie fiscală și nu ai vrut să o îndrepți, lași transportul român cu capital integral românesc, transportatorii români să mai funcționeze iarăşi  doi, trei ani de zile pe aceeași greșeală și vii acuma şi vrei să reimpozitezi diurna şi restul înseamnă că ai un plan de distrugere a transportului românesc cu capital românesc, și nu este corect în acest moment, pentru că venim și după un an jumate, doi ani de pandemie şi acum să ne pui niște piedici de genul ăsta mi se pare absurd. Se adună reimpozitarea diurnei, se adună transportul județean, va veni RCA-ul, să vedem care mai iese din iarnă.

Fostul Ministru al Finanţelor, Alexandru Nazare, anunţa în primăvară că, la nivelul instituţiei, un grup de lucru comun analizează problema impozitării diurnei şi cerea propuneri unitare pentru soluţionarea problemelor.

Potrivit estimărilor, aproximativ 100 de mii de şoferi de camioane cu atestat în România fac transport de marfă pe teritoriul Uniunii Europene, precizează reporterul RRA Alexandru Lancuzov.


Etichete tiruricamioaneautomărfare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live