Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

30 Septembrie 2020
Vizualizari: 363
Comentează add

Impozitarea pensiilor speciale, pe masa CCR

costin-grigore

Reuniune importantă astăzi la Curtea Constituţională, care are pe ordinea de zi sesizările făcute de Avocatul Poporului şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu.

Iniţial discuţiile au fost programate în iulie, dar au fost amânate de judecători pentru septembrie.

Avocatul Poporului și Instanţa Supremă au formulat contestațiile imediat după ce parlamentul a modificat Codul Fiscal, astfel încât pensiile speciale cuprinse între 2.000 şi 7.000 de lei să fie impozitate cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.000 de lei să fie taxate cu 85% pentru tot ceea ce depăşeşte această sună.

Reglementările îi vizează şi pe pensionarii din magistratură, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie susţine că respectiva lege de modificare a Codului Fiscal ar fi neconstituţională în ansamblul său.

Potrivit Înaltei Curţi, legea ar încălca zece articole din Constituţie. Argumentează, printre altele, că pensiile speciale vizate de lege ar fi supuse unei duble impuneri, contrar principiului nediscriminării.

Instanţa Supremă mai acuză încălcarea principiului independenţei judecătorilor. Şi Avocatul Poporului a transmis Curţii Constituţionale o sesizare privind acelaşi act normativ, cu argumente asemănătoare.


Etichete ccrpensii specialeiccj(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live