Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Iulie 2019
Vizualizari: 413
Comentează add

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat duminică că până la finalul lunii iulie se va stabili plafonul de la care se va pleca cu impozitarea pensiilor speciale.

Impozitarea pensiilor speciale

florin-lepadatu

 Foto gov.ro

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat duminică că până la finalul lunii iulie se va stabili plafonul de la care se va pleca cu impozitarea pensiilor speciale, dar şi cu cât vor fi impozitate cele care depăşesc plafonul stabilit.

"Aici este o discuţie pe două subiecte: plafonul de stabilit şi cu cât impozităm ceea ce este peste acest plafon, iar aceste două lucruri vor fi stabilite până la final de iulie.

Acum vorbim de orice pensie care depăşeşte 10.000 de lei.

Sunt 300 aproximativ de cazuri din contributivitate, dar impozităm tot ce este peste plafon, pentru că altfel rişti să fi atacabil.

Ca şi exemplu, pot să vă spun venitul din salarii, sunt discuţii purtate şi în alte state de impozite progresive la fel cine are mai mult plăteşte un impozit mai mare la stat.

Noi azi avem o cotă unică", a spus Eugen Teodorovici, la Antena 3.

În ceea ce priveşte situaţia magistraţilor, categoria cea mai afectată de impozitarea pensiilor speciale, ministrul Finanţelor a subliniat că o să mai existe o discuţie transparentă cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii, pentru că "nu vrea nimeni să atace pe nimeni", informează Agerpres.


Etichete Eugen Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live