Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

12 Aprilie 2013
Vizualizari: 1590
Comentează add

De la 1 iulie va intra în vigoare o nouă metodă de impozitare în cazul hotelurilor şi a pensiunilor, susţine ministrul pentru IMM, Maria Grapini, într-un interviu la Radio România.

Impozitarea din turism, "modificată de la 1 iulie"

andreea-marin

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini. Foto: mariagrapini.ro.

De la 1 iulie va intra în vigoare o nouă metodă de impozitare în cazul hotelurilor şi a pensiunilor, susţine ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Maria Grapini, într-un interviu în exclusivitate acordat postului nostru de radio.

Oficialul a ţinut să precizeze că din această vară nu va mai conta cifra de afaceri sau profitul pentru calcularea impozitului, ci alţi coeficienţi, precum: cotaţia, capacitatea sau amplasamentul.

Maria Grapini a explicat că decizia este cauzată de faptul că multe dintre hotelurile - chiar de 5 stele - nu şi-au achitat aceste datorii către stat.

"Pe stat nu îl mai interesează dacă face profit sau nu. Este interesul lui să facă profit, că nu va mai plăti 16% impozit pe profit, deci nu este un impozit suplimentar, ci este o înlocuire a modalităţii de impozitare de acum cu un alt mod de impozitare, care de altfel se aplică în multe ţări din Uniunea Europeană.

"Din toate analizele s-a arătat că nivelul de evaziune per total în România este spre 40%, iar în momentele de vârf în turism ajunge şi la 80%. Este clar că există acest gol în buget" a mai spus ministrul pentru IMM, Maria Grapini.


Etichete turismpensiunihoteluriimpozitMaria Grapini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live