Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2014
Vizualizari: 1381
Comentează add

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a anunţat că Rusia a redus, fără nici o explicaţie, exportul de gaze către România cu 10% începând de mâine şi până duminică,.

Importul de gaze din Rusia, "redus cu 10%"

radiojurnal

 Foto: captură youtube.com.

 Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a anunţat că Rusia ne-a redus fără nici o explicaţie importul de gaze cu 10% începând de mâine şi până duminică. 

 
El a precizat că nu există nici un risc pentru aprovizionarea României, chiar dacă furnizarile vor fi oprite în totalitate şi se vor relua la primavară.  
 
"Sperăm să nu se întâmple acest lucru, sperăm ca gazul natural şi energia să nu fie folsite ca o armă politică. Credem că cei care sunt tentaţi să facă lucrul ăsta vor avea pe termen mediu şi lung de pierdut, însă în ceea ce ne priveşte, aşa cum v-am spus, suntem pregătiţi pentru a face faţă oricărei situaţii şi populaţia României nu va avea de suferit nici în cazul unei ierni extreme", a mai spus Răzvan Nicolescu.
 
Aceasta este a doua decizie de reducere a livrărilor de gaze dinspre Rusia către România după cea de vineri, 12 septembrie, când livrările au fost mai mici cu 5%.
 
La sfârşitul săptămânii trecute a intrat în vigoare o nouă serie de sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei care implică restricţionarea accesului la pieţele de capital ale UE pentru unele companii petroliere şi din domeniul apărării. 
 
În special, UE a restricţionat accesul la pieţele de capital europene pentru Rosneft, Transneft şi ramura petrolieră a gigantului Gazprom - Gazprom neft.
 
În plus, UE a interzis companiilor europene să ofere partenerilor ruşi servicii privind prospecţiunile şi extracţia de petrol la mare adâncime în zona arctică, precum şi în cadrul proiectelor legate de gazele de şist, potrivit documentului publicat vineri de Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Etichete ministrul delegat pentru energieRăzvan NicolescugazeRusiaimportpopulaţieUEsancţiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live