Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Februarie 2018
Vizualizari: 359
Comentează add

Numărul cazurilor de rujeolă pare să fie din nou în creştere.

Importanţa imunizării

florin-lepadatu

 

Numărul cazurilor de rujeolă pare să fie din nou în creştere: după câteva săptămâni în care cifrele indicau doar câteva zeci de noi cazuri, ultima raportare a autorităţilor indică 126 de noi îmbolnăviri.

Dacă la nivel naţional de la declanşarea epidemiei, vestul ţării a fost cel mai afectat, în ultima săptămână cele mai multe cazuri au apărut în estul României, în judeţele Iaşi, Suceava, Bacău şi Vaslui, cu cele mai multe confirmate: 35.

O corespondenţă de la Alina Darie: "Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui fac din nou apel către populaţie să solicite medicilor de familie imunizarea împotriva rujeolei.

Luminiţa Costache, medic: "Vedem acum cu această epidemie de rujeolă că în orice moment putem să ne trezim din nou cu aceste boli pe care le-am uitat.

Ele nu au fost eradicate, agenţii care produc aceste boli încă circulă, dar prin anumite metode, cum ar fi vaccinarea, putem să împiedicăm să facem boala.

Regretabil este că am înregistrat şi un deces, la un copilaş mic de cinci luni, un copil care în mod normal nu este în schema de vaccinare.

Dacă cei din jurul acestui copil, la rândul lor copii sau adulţi, ar fi fost imunizaţi, acest copil cu siguranţă nu s-ar fi îmbolnăvit, pentru că nu ar fi avut de unde să ia virusul rujeolic, nu s-ar fi îmbolnăvit şi nu ar fi decedat."

Din păcate, mai spun medicii, mai ales în comunele judeţului, mai sunt destui vasluieni care încă nu înţeleg pe deplin importanţa imunizării."


Etichete Spitalbolnavi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live