Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Iunie 2021
Vizualizari: 122
Comentează add

Valeriu Gheorghiță a precizat că este importantă completarea schemei de vaccinare în prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Importanţa completării schemei de vaccinare

florin-lepadatu

 Foto: https://www.facebook.com/ROVaccinare/

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Coordonatorul Campaniei Naționale, Valeriu Gheorghiță, a precizat că este importantă completarea schemei de vaccinare în prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

El a explicat că varianta indiană, numită și varianta Delta, este cea mai contagioasă și mult mai îngrijorătoare decât cea britanică.


Valeriu Gheorghiță: Datele care survin în momentul de față, în mod deosebit din Scoția și din Marea Britanie, au arătat că vaccinarea, în momentul de față, cu schemele cunoscute, dar cu mențiunea unei vaccinări cu schemă completă, scade riscul de îmbolnăvire de cel puțin 20 de ori mai mult, comparativ cu persoanele nevaccinate și, mai mult decât atât, se pare că se menține eficiența față de internare, față de forme severe, față de complicații ale bolii și implicit față de deces de peste 90%.

Specialiștii au anunțat că în România 35 de persoane s-au infectat cu varianta indicană a coronavirusului, dar precizează că nu există o transmitere comunitară a acestei tulpini.

 

Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live