Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

16 Aprilie 2014
Vizualizari: 930
Comentează add

Ministrul de Externe Titus Corlatean a solicitat implicarea rapidă a preşedinţiei OSCE in chestiunea asa zisului „vot” exprimat in autointitulatul „Soviet Suprem” de la Tiraspol.

"Implicare a OSCE" in chestiunea aşa-zisului vot de la Tiraspol

carmen-gavrila

 Ministrul de externe, Titus Corlăţean. Foto: Arhivă

Ministrul Titus Corlăţean a discutat astazi la telefon cu Didier Burkhalter, preşedintele Confederaţiei Elveţiene, tara care asigură preşedinţia în exerciţiu a OSCE.

Titus Corlatean a solicitat implicarea rapidă a preşedinţiei OSCE in chestiunea asa zisului „vot” exprimat astăzi, in autointitulatul „Soviet Suprem” de la Tiraspol, pentru recunoaşterea independenţei regiunii transnistrene şi intrarea acesteia în componenţa Federaţiei Ruse.

Ministerul de Externe anunta ca susţine poziţia exprimată astăzi de Guvernul Republicii Moldova conform căreia această decizie este o sfidare directă la adresa procesului de reglementare a conflictului transnistrean şi la adresa integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, cât şi o acţiune unilaterală şi contraproductivă.

MAE considera ca astfel de iniţiative vin în contradicţie cu principiul fundamental al reglementării pe cale politică a problemei transnistrene, în formatul de negociere „5+2”.

MAE precizeaza ca, în contextul evoluţiilor din Ucraina, cu atat mai mult e nevoie din partea tuturor părţilor, de o abordare constructivă şi de reţinere de la orice acţiuni unilaterale care ar viza impunerea de soluţii, ocolindu-se cadrul de negociere.

Ministerul Afacerilor Externe salută apelul făcut de Guvernul Republicii Moldova la continuarea dialogului politic, fără precondiţii.

Ministrul Titus Corlăţean a avut o convorbire telefonică, pe acest subiect, astazi si cu Natalia Gherman, ministrul afacerilor externe al Republicii Moldova. 


Etichete MAEOSCETitus CorlateanTiraspol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live